Αρχική σελίδα » Προβολή ανακοίνωσης

Προβολή ανακοίνωσης

28.03.2024

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο 1ο Εργαστήριο Καινοτομίας για το Κλίμα της UNICEF (20-22/03/2024)

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετείχε στο 1ο Εργαστήριο Καινοτομίας για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε από τη UNICEF σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κλιματικής Διακυβέρνησης & Κοινωνικής Οικονομίας του Δήμου Αθηναίων, στις 20-22 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου διαδραστικού εργαστηρίου, νέοι και νέες ηλικίας 15-24 ετών από την Περιφέρεια Αττικής συζήτησαν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων στην κοινότητά τους. Ο συντονισμός του εργαστηρίου βασίστηκε στο διεθνώς αναγνωρισμένο Πρόγραμμα UPSHIFT, το οποίο υλοποιείται σε 43 χώρες, και τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των νέων, μέσω ανάπτυξης δεξιοτήτων, κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι πιο πρωτότυπες και ρεαλιστικές ιδέες που προτάθηκαν από ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή, για να παρουσιαστούν από μέλη τους στο πλαίσιο του “9th Our Ocean Conference”, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (15-17 Απριλίου 2024).

Εκ μέρους του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στη δράση συμμετείχε η Εύη Κακαρούχα, με ρόλο μέντορα για τις ομάδες και μέλους της κριτικής επιτροπής.